Google+ Followers

Ποιοι είμαστε

Αθήνα, Greece
Το Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity (Generation 2.0 RED) είναι μια οργάνωση νέων μεταναστευτικής και ελληνικής καταγωγής. Μια οργάνωση η οποία αντιπροσωπεύει τη Νέα Γενιά Ελλήνων Πολιτών, άτομα δηλαδή με διαφορετικές καταγωγές που γεννήθηκαν ή/και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Το Generation 2.0 RED συνδυάζει την κοινωνική δράση με την έρευνα, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων, της ισότητας και της ετερότητας και την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων. Ως οργάνωση διαθέτουμε εμπειρία στην κοινωνική δράση, στη κοινωνιολογική και νομική έρευνα, στη διαχείριση προγραμμάτων και στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Συμμετέχουμε και συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα δίκτυα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το Generation 2.0 RED επιθυμεί να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της Νέας Γενιάς Ελλήνων Πολιτών και στην δημιουργία μιας πιο ανοιχτής και πολυπολιτισμικής ελληνικής κοινωνίας, κάτι που αποδεικνύεται και από την ίδια τη σύνθεση της οργάνωσης.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Με αφορμή τις τρομoλαγνικές δηλώσεις του πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά, σε προεκλογικές ομιλίες του στον Έβρο (05/01/2015) και στην Χαλκίδα (07/01/2015) περί «λαθρομεταναστών» και ελληνικής ιθαγένειας διαπιστώνουμε ότι:

α) Αρνείται να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ των όρων «πρόσφυγας» και «μετανάστης» , ενώ χρησιμοποιεί εσκεμμένα τον απαξιωτικό όρο “λαθρομετανάστης” και όχι τον δόκιμο παράτυπος μετανάστης ή μετανάστης χωρίς χαρτιά. Παράλληλα αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι πολλοί μετανάστες είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και το ότι οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα γιατί απειλείται η ζωή τους.
β) Στοχοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες, εξισώνοντάς τους με τρομοκράτες και άρα δυνητικά επικίνδυνους για τη χώρα, προκαλώντας με τη ρητορική μίσους που χρησιμοποιεί.
γ) Συνδέει το μακελειό στη Γαλλία στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo με τη μετανάστευση.

Ο κύριος Σαμαράς υποστηρίζει ότι η χορήγηση Ιθαγένειας ενδέχεται να οδηγήσει σε αντίστοιχες επιθέσεις. Ο πρωθυπουργός κάνει διαρκώς λόγο για (μη) παροχή ιθαγένειας σε μετανάστες άρτι αφιχθέντες στη χώρα. Προς πληροφόρηση του κ.Σαμαρά, κανένας από τους πρόσφυγες δεν ζήτησε ποτέ την ιθαγένεια. Την ιθαγένεια τη διεκδικούν τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα. Παιδιά σαν τον Φιάννη Αντετοκούμπο, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να φωτογραφηθεί μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και τον "ανακήρυξε" Ελληνα, κάτι που ο Γιάννης το είχε κατακτήσει προ πολλού μέσω της ελληνικής του παιδείας και όχι επειδή έγινε παίκης του ΝΒΑ. Ειδικότερα, αναρωτιόμαστε για τις αποφάσεις του κ.Σαμαρά αφού προ μηνός είχε υπογράψει υπουργόςτης Κυβέρνησής του νομοσχέδιο για την πρόσβαση στην ελληνική ιθαγένεια των νέων μεταναστευτικής καταγωγής.

Στόχος ενός πρωθυπουργού θα έπρεπε να είναι η κοινωνική συνοχή, αλλά ο κ.Σαμαράς το μόνο που κάνει τις τελευταίες μέρες είναι η καλλιέργεια του φόβου, της μισαλλοδοξίας, της τρομολαγνείας και του ρατσισμού.

Ως προς την απαράδεκτη και αποτρόπαια επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να καπηλευτεί τον θάνατο 12 γάλλων πολιτών, 12 ευρωπαίων συμπολιτών μας, εκτιμούμε ότι έχει πάρει, ήδη, την απάντηση που του αναλογεί και του αρμόζει από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. 

Όσο για τους 3 δράστες που σκότωσαν 12 άτομα στο όνομα του Αλλάχ, μπορεί να είναι μουσουλμάνοι, αλλά παράλληλα είναι και Γάλλοι πολίτες. Υπενθυμίζουμε ότι και το 2011 στη Νορβηγία, ο Μπρέιβικ, Νορβηγός πολίτης και Χριστιανός, δολοφόνησε 77 άτομα στο όνομα της δικιάς του ιδεολογίας.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο κύριε Σαμαρά, ότι ο φανατισμός γυρίζει πάντα μπούμερανγκ.

Generation 2.0 RED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου